SIPA
0

FOTO / Otkriveno oružje u jami kod Kalinovika

Sarajevo-x.com
Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) locirali su iznad sela Božanovići, na području Kalinovika, prirodnu jamu u kojoj se na dubini od oko 15 metara nalazi veća količina oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i vojne opreme.

Pregled jame u čijoj je unutrašnjosti duže bila sakrivena, između ostalog, veća količina ručnih bacača, vojnih pušaka, ručnih bombi i tromblona, izvršili su pripadnici Alpinističkog tima Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e.

Prema operativnim saznanjima, pronađeno oružje je odbacilo lokalno stanovništvo, nakon završetka proteklog rata u BiH, saopšteno je iz SIPA-e. 
Imajući u vidu opasnost od izvlačenja pronađenog oružja, te činjenicu da je pristup jami gotovo nemoguć bez alpinističke opreme, o svim detaljima je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koje će uz asistenciju nadležnog tima Civilne zaštite RS preduzeti neophodne mjere kako bi se pronađeno oružje i vojna oprema bezbjedno uništili.
Lociranje jame sa oružjem rezultat je intenzivnog i kontinuiranog operativnog angažovanja policijskih službenika SIPA-e zaduženih za otkrivanje ilegalnih skladišta naoružanja.