|

FOTO
/
Otkriveno oružje u jami kod Kalinovika

Otkriveno oružje u jami kod Kalinovika
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2010. u 15:21
13
komentara
0

dijeljenja
Otkriveno oružje u jami kod Kalinovika
Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) locirali su iznad sela Božanovići, na području Kalinovika, prirodnu jamu u kojoj se na dubini od oko 15 metara nalazi veća količina oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i vojne opreme.
Pregled jame u čijoj je unutrašnjosti duže bila sakrivena, između ostalog, veća količina ručnih bacača, vojnih pušaka, ručnih bombi i tromblona, izvršili su pripadnici Alpinističkog tima Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e.

Prema operativnim saznanjima, pronađeno oružje je odbacilo lokalno stanovništvo, nakon završetka proteklog rata u BiH, saopšteno je iz SIPA-e.


Imajući u vidu opasnost od izvlačenja pronađenog oružja, te činjenicu da je pristup jami gotovo nemoguć bez alpinističke opreme, o svim detaljima je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koje će uz asistenciju nadležnog tima Civilne zaštite RS preduzeti neophodne mjere kako bi se pronađeno oružje i vojna oprema bezbjedno uništili.

Lociranje jame sa oružjem rezultat je intenzivnog i kontinuiranog operativnog angažovanja policijskih službenika SIPA-e zaduženih za otkrivanje ilegalnih skladišta naoružanja.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...