{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Otkriveno 35 kilograma eksploziva blizu Memorijalnog centra Potočari

N
NINA
5.7.2005. u 16:08
6
0
Otkriveno 35 kilograma eksploziva blizu Memorijalnog centra Potočari
6
Otkriveno 35 kilograma eksploziva blizu Memorijalnog centra Potočari
Na dva mjesta na lokaciji gdje je smješten Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice pronađeno je oko 35 kilograma eksploziva velike razorne moći, izjavio je glasnogovornik direktora policije RS-a Radovan Pejić.
On je rekao da se radi o eksplozivu domaće i strane proizvodnje koji je bio spreman za aktiviranje.

"Nadležna tijela su demontirala postavljeni eksploziv i odnijela ga na drugo sigurno mjesto", kazao je Pejić i dodao da je tokom istražnih radnji na licu mjesta bio i tužilac Okružnog tužilaštva iz Bijeljine Muhamed Gruhonjić.

Prema Pejićevim riječima, istražne radnje su u toku i policija zajedno s drugim sigurnosnim agencijama u BiH traga za počiniteljima tog djela. "U skladu s operativnim saznanjima razmjenjujemo informacije s ostalim sigurnosnim agencijama u BiH i određenim županijama u Federaciji BiH s ciljem promnalaženja osoba i rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je postavljen eksploziv", izjavio je Pejić.

On je rekao da je još sinoć policija dobila informacije od EUFOR-a na osnovi kojih su poduzete aktivnosti na pretrazi terena gdje se nalazi Memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice.

Na području Memorijalnog centra u Potočarima u ponedjeljak se treba održati središnja manifestacija obilježavanja stradanja Bošnjaka na tom području tokom jula 1995.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: