BiH
0

Otkriveni počinioci više krivičnih djela

FENA
Radeći na rasvjetljavanju više krivičnih dijela teške krađe i krađe stoke na području Pala, Sokoca, Rogatice, I.S. Grada, Novog Goražda, Trnova i I.N. Sarajeva, pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale došli su do niza operativnih saznanja i materijalnih dokaza, koji ukazuju da su izvršioci tih dijela M.B (1983.), S.S. (1965.), H.K. (1976.), M.B. (1972.), koji su nastanjeni u Kantonu Sarajevo i A.H (1985.) iz Zenice, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Operativnim radom na terenu pripadnici kriminalističke policije došli su do saznanja da je H.K. organizirao navedene osobe za izvršenje krivičnih dijela, dok je za S. S. i K.H. raspisana centralna potjernica, jer su u bijegu.

Postoji osnovana sumnja da je organizirana grupa krajem prošle i u prvih šest mjeseci ove godine izvršila 30 krivičnih djela na teritoriji, koju pokriva CJB Istočno Sarajevo.

Članovi te grupe su locirali objekte, a nakon toga su u noćnim satima stoku krali i prodavali je na području Kantona Sarajevo.