BiH
0

Otkriven pokušaj nelegalnog uvoza preparata za potenciju u BiH

FENA
Carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) otkrili su na graničnom prijelazu Pavlovića most kod Bijeljine osobe koje su pokušale da nelegalno uvozu u BiH 840 paklica preparata za potenciju “kamagra”.

Iz UIOBiH preciziraju da je u putničkom vozilu Mercedes, šabačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ivica Paunić, državljanin Republike Srbije, detaljnim pregledom vozila od carinskih službenika na graničnom prijelazu Pavlovića most, otkriven pokušaj nelegalnog uvoza u BiH preparata za potenciju.

Tablete su bile sakrivene u dječijem ruksaku koji se nalazio na zadnjem sjedištu vozila, a radilo se o 840 paklica preparata "kamagra" od po 100 miligrama.

Državljanin Republike Srbije, koji je počinio carinski prekršaj, po otkrivanju je izjavio da je krijumčarenu robu trebao predati određenim ljudima u Bijeljini.

Protiv Ivice Paunića pokrenut je prekršajni postupak, obaviješten je dežurni sudija Prekršajnog odjeljenja Osnovnog suda u Bijeljini, koji je zakazo usmeni pretres po hitnom postuku.

Po okončanju postupka utvrđen je carinski prekršaj, krijumčarena roba je oduzeta, a državljanin Republike Srbije je prekršajno kažnjen iznosom od 2.000 KM.