|

Otkriven lanac kradljivaca automobila

Otkriven lanac kradljivaca automobila
0
F
FENA
5.9.2006. u 16:18
0
komentara
0

dijeljenja
Otkriven lanac kradljivaca automobila
Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona nakon istrage koja je vođena osam mjeseci otkrili su lanac počinilaca krivičnih djela krađe i preprodaje automobila.
U akciji koja se vodi u sklopu borbe protiv autokriminala, zaplijenili su 53 motora koji si isječeni iz ukradenih skupocjenih automobila.

"Vozila i opremu pronašli smo u Ljepunicama na području općine Tuzla u stambenim objektima vlasništvo Ivice Vareškića, zvanog Kićo. Osoba koja se sumnjiči za kriminal ove vrste je u bjekstvu i jedan drugi broj osoba protiv kojih će Ministarstvo unutarnjih poslova TK-a provesti istragu i preduzeti potrebne mjere", kazao je Ivica Divković, policijski komesar TK-a.

Pretpostavlja se da je uz dijelove iz 53 automobila ista grupa ukrala još automobila čiji su dijelovi također isječeni i prodati.

Iz MUPTK-a danas su najavili da će biti još sličnih akcija, te nastavak rada na otkrivanju članova grupe koja je učestvovala u krađama ovih putničkih vozila.

"Lanac osoba uvezanih u automafiju bit će podvrgnut provjerama, a bit će i drugih pretresa i aktivnosti. Nadam se da ćemo, kada je u pitanju automafija na području sjeveroistočne Bosne, otkriti sve što je potrebno te da će veliki broj automafijaša završiti u zatvoru“, kazao je komesar Divković.

Tuzlanski kanton po broju krađa automobila nalazi se na četvrtom mjestu, te su u protekloj godini registrovane krađe 157 putničkih vozila.

Najveći problem policiji pri otkrivanju počinilaca iz oblasti autokriminala predstavlja neuvezanost policijskih organa i institucija. Zbog nemogućnosti provjere podataka putem CIPS-a i Interpola, trenutno se u MUP-u nalazi oko 219 oduzetih putničkih vozila koja su ukradena, ali je nemoguće otkriti njihove prave vlasnike.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.