{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrivamo: Željko Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta

16.7.2015. u 13:25
653
331
Otkrivamo: Željko Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta
653
Otkrivamo: Željko Komšić službeno putovanje pravdao računom skijališta
Bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić i četiri člana njegovog kabineta 2014. godine opravdali su "službeno" putovanje računom skijališta.
Komšić i njegovi saradnici "službeno" su u isto vrijeme otputovali u tri različite zemlje, Italiju, Njemačku i Austriju, a troškove noćenja za tri noći svi su opravdali računom austrijskog skijališta Solden.

Komšić je na "službeno" putovanje poveo Amira Ibrovića, šefa svog kabineta, Damira Bećirovića - savjetnika za unutrašnju politiku i pitanja mladih, Vanju Filipovića - tadašnjeg savjetnika za vanjsku politiku, te svog vozača Šefku Lobića.

Zanimljiv je podatak da su Komšićevi saradnici nakon prestanka rada u Predsjedništvu BiH angažovani u organima izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.Tako je Amir Ibrović uposlen kao šef kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok je Vanja Filipović uposlen kao šef kabineta ministra komunikacija i saobraćaja BiH Slavka Matanovića.

Damir Bećirović je isto kao i Željko Komšić trenutno zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kako saznaje Klix.ba, Komšić je intervenisao i da se nekoliko članova njegovog kabineta primi na neodređeno vrijeme u Sekretarijat Predsjedništva BiH nakon isteka njegova mandata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: