Nakon pola godine
6

Otkočeni procesi u Hercegovini, održan novi sastanak SDA i HDZ-a

R. D.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Nakon pola godine optuživanja i medijskog rata između hercegovačkih čelnika najjače bošnjačke i hrvtaske stranke, izgleda da dolaze bolji dani. Kako Klix.ba saznaje, sinoć je održan sastanak čelništva kantonalnih organizacija, a tema je bila rješavanje nagomilanih problema.

Zanimljivo je kako ovaj sastanak dolazi nakon prošlosedmičnog dogovora o rukovodstvu Skupštine HNK, gdje je nakon mjeseci čekanja ustanovljeno ono što znamo od početka godine - Šerif Špago će presjedavati Skupštinom HNK, Tomislav Martinović će biti njegov zamjenik, a novi stari premijer bit će Nevenko Herceg.

Sinoćnji sastanak, kako saznajemo, imao je i formu upoznavanja, jer dolazi nakon izbora na kantonalnom nivou HDZ-a, a iskorišten je za rješavanje problema koji se već neko vrijeme samo gomilaju.

Prije svega se to tiče odnosa ministra Opsenice i bolnica u Mostaru i Konjicu, a onda i problema u vezi s policajcima, zdravstvenim radnicima...

Kako saznajemo, formiranje vlasti još nije bilo na dnevnom redu, ali jeste održavanje Skupštine HNK koja se mjesecima nije sastala.