Putevi prohodni
19

Otklonjeni kvarovi na dalekovodima u Krajini, normalizovano snabdijevanje strujom

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U skoro svim općinama Unsko-sanskog kantona danas su zabilježeni problemi u snabdijevanju električnom energijom, a prema posljednjim podacima, većina kvarova je otklonjena, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako su nam kazali u Civilnoj zaštiti USK, kvarovi su tokom dana zabilježeni na dalekovodima u općinama Bosanska Krupa, Cazin, Ključ, zatim dijelu Sanskog Mosta, kao i u Bihaću na dalekovodu Lohovo, zbog kojeg su bez struje bila naselja Ripač i Lohovo.

"Svi kvarovi na dalekovodima, odnosno 10-kW dalekovod Gnjilavac u Cazinu, 10-kW dalekovod Perna u Bosanskoj Krupi te 10-kW dalekovod Jesenica, otklonjeni su i elektroenergetski sistem je stabilan. Dakle, to su podaci za visoki napon. Da li negdje postoji problemi s niskim naponom, takve podatke trenutno nemamo", istakli su iz Civilne zaštite.

Kada je u pitanju saobraćaj, većina magistralnih i regionalnih puteva u USK tokom dana su očišćeni i prohodni, a mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, zbog čega se saobraćaj odvija otežano i usporeno.

Na GP Izačić i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i kamione sa prikolicom.

Visina snježnog pokrivača u prosjeku je 10-15 centimetara, a lokalno i više.