Smanjena vidljivost
180

Otkazani letovi sa aerodroma u Sarajevu zbog guste magle i smoga

Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Sve gušća magla i smog koji se dolaskom noći spuštaju u Sarajevu i večeras su utjecali na redove letenja aviona koji ne mogu uzletjeti sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kao ni sletjeti na pistu.

Izuzetno slaba, pa gotovo nikakva vidljivost uzrokovali su otkazivanje večerašnjih dolazaka aviona iz Istanbula i Rima, kao i planirani let u 20:20 sati iz Sarajeva za Istanbul te za Rim u 17:20 sati.

Prekomjerna i opasna zagađenost zraka u Kantonu Sarajevo proteklih dana prave velike probleme uposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, putnicima, ali i našim kontrolorima zračnog saobraćaja.

Avioni koji ne mogu sletjeti na sarajevski aerodrom obično se preusmjeravaju na prvi uslovan aerodrom u regiji. Međutim, proteklih dana zbog guste magle često se otkazuju i letovi u gradovima naših susjednih zemalja. Tako su sinoć brojni poutnici ostali bez prijevoza na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla".

Isto će biti i večeras sa putnicima koji neće poletjeti sa sarajevskog aerodroma već će morati čekatio novi dan i barem malo veću vidljivost.