Nema dokumentacije
68

Otkazan let kojim su u Sarajevo trebali doputovati bh. građani iz Italije

A. D.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Let aviokomanije FlyBosnia, koji je večeras u 18:15 sati trebao sletjeti u Sarajevo s bh. građanima među kojima su i 22 košarkaša, je otkazan, potvrđeno je za Klix.ba iz Granične policije BiH.

Aviokompanija FlyBosnia danas je trebala vratiti državljane BiH koji su bili "zaglavili" u Italiji, a zbog čega je prekjučer donesena i odluka Vijeća ministara o povratku naših građana.

Međutim, do toga danas neće doći, potvrdio je za Klix.ba savjetnik direktora GP-a BiH Svevlad Hoffman.

"Iz Ministarstva vanjskih poslova su nas obavijestili da je let otkazan zbog nepotpune dokumentacije", rekao nam je Hoffman.

Kako saznajemo, uslov za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i kabinskog osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Podsjetimo, 30. marta u 6:00 se zatvaraju svi aerodromi u BiH za promet putnika. To je odluka Vijeća ministara BiH, a prema njoj će aerodromi biti otvoreni samo za transport robe i humanitarne pomoći.

Također je već od ranije zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa. Izuzetak je napravljen samo u slučaju vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći ili druge osobe koje imaju posebnu dozvolu države BiH.