Preventivna mjera
20

Otkazan koncert Saše Kovačevića u Tuzli zbog koronavirusa

A. K.
Saša Kovačević (Foto: A. K./Klix.ba)
Saša Kovačević (Foto: A. K./Klix.ba)
Koncert poznatog srbijanskog pjevača Saše Kovačevića, planiran za 8. mart u dvorani Mejdan u Tuzli otkazan je zbog pojave slučajeva koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Nastup Saše Kovačevića pred tuzlanskom publikom trebao je biti upriličen u nedjelju, 8. marta, međutim odlukom organizatora i menadžerskog tima ovog poznatog pjevača, koncert je otkazan.

Kako je navedeno u zvaničnom obrazloženju Kovačevićevog menadžerskog tima, otkazivanje koncerta predstavlja preventivnu mjeru zbog pojave slučajeva koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

"Ovim putem izvinjavamo se svima koji su ostali uskraćeni za ovaj događaj. O novom terminu koncerta bit ćete blagovremeno obavješteni", sapćeno je iz kompanije SK Meda.

Kako je dalje navedeno, svi koji su kupili ulaznice za koncert u Tuzli svoj novac mogu vratiti od utorka, 10. marta na prodajnim mjestima na kojima su sebi i obezbijedili karte.

Podsjetimo, danas je u Banjoj Luci potvrđen i treći slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškarcu srednje dobi koji je iz Italije automobilom došao u BiH skupa s Banjalučaninom kod kojeg je jučer zvanično utvrđena infekcija koronavirusom.

Kada je riječ o tuzlanskoj regiji, tamo se u kućnoj izolaciji trenutno nalazi 95 osoba. Većina njih ranije je boravila u Italiji.