{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otežani uslovi za vožnju na većini dionica

N
6.3.2005. u 10:16
0
0
Otežani uslovi za vožnju na većini dionica
0
Otežani uslovi za vožnju na većini dionica
Na većini dionica u zemlji otežani su uslovi za vožnju i za sva je vozila obavezna zimska oprema, a snijeg od jutros pada i u Hercegovini te se na određenim mjestima već počeo zadržavati na tlu.
Saobraćaj je na gotovo svim cestama znatno otežan i usporen, posebno u gorskim predjelima gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca za snijeg. Na mnogim dionicama cesta, zbog snježnih nanosa, kolovoz je mjestimice sužen.

Na dijelu magistralne ceste M-15 Livno – Šuica preko prijevoja Borova Glava mogu voziti samo lični automobili. Na dijelu M-18 Dobro Polje – Miljevina zbog opasnosti od snježnih lavina u predjelu naselja Tuhalji povremeno se propuštaju samo osobni automobili.

Za kamione s prikolicom i tegljače zabrana je saobraćaja na dionicama cesta:

M-16.2 Prozor – Uskoplje (prijevoj Makljen),
M-19 i M-19.3 Sarajevo – Rogatica (preko Romanije),
M-19 Sokolac – Han Pijesak,
M-20 Gacko – Tjentište (prijevoj Čemerno).

Zbog snježnih nanosa za sav su saobraćaj zatvorene dionice regionalnih puteva R-415 Kupres – Blagaj, R-431 Bileća – Ljubinje, R-435 Nevesinje – Berkovići, i R- 419 Rakitno – Blidinje.

Vozačima se savjetuje oprezna i sporija vožnju te da paze na sigurnosni razmak od drugih vozila i na put ne kreću bez obvezne zimske opreme i lanaca za snijeg.

Granični prijelazi Hum i Krstac prema Crnoj Gori zatvoreni su za sav saobraćaj, a saobraćaj je otežan i na ostalim graničnim prelazima prema Crnoj Gori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: