|

Otac Muhameda Bešića lišen slobode sedam dana nakon pucnjave

Otac Muhameda Bešića lišen slobode sedam dana nakon pucnjave
5
Piše: A. K.
2.9.2017. u 16:05
157
komentara
5

dijeljenja
Otac Muhameda Bešića lišen slobode sedam dana nakon pucnjave Meho Bešić
Četrdesetšestogodišnji Meho Bešić iz Falešića lišen je slobode u petak, sedam dana nakon vatrenog obračuna u tom mjestu kod Srebrenika. Kako je za Klix.ba potvrđeno, Bešić je danas predat u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), a da li će mu biti određen jednomjesečni pritvor za sada nije poznato.
Podsjećamo, u mjestu Falešići kod Srebrenika prije sedam dana je došlo do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom Bešić je zadobio povrede ruke i noge.

Do nemilog događaja je došlo kada je 38-godišnji Samir Suljanović iz vatrenog oružja pucao u smjeru 46-godišnjeg Mehe Bešića. Nedugo nakon toga Suljanović je uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva.

Okolnosti vezane za ovaj događaj još uvijek nisu razjašnjene, s obzirom da su oprečne priče koje su plasirali Suljanović i Bešić.

Naime, Bešić je kazao da ga je nakon pucnjave Suljanović brutalno pretukao, dok je pak Suljanović tvrdio da Bešić već duži vremenski period uznemirava njega i njegovu porodicu.

Zbog cijele situacije zatraženo je i privođenje Bešića koji je danas predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK. Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio dežurni kantonalni tužilac Fahrudin Šljivić.

"Bešić je lišen slobode i predat je u nadležnost tužilaštva. O njegovoj daljoj sudbini će se odlučiti nakon što bude saslušan te nakon što budu prikupljeni dokazi", istakao je Šljivić.

Meho Bešić je otac fudbalskog reprezentativca BiH Muhameda Bešića.
Prijavi grešku


Komentari (157)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...