Doboj
0

Otac i sinovi krali drva i prijetili lugaru

FENA
Dobojska policija podnijela je Okružnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv Z.G. (1962.) i njegova dva sina Z.G. (1986.) i D.G. (1984.), svi iz dobojskog naselja Ljeskove Vode, te osobe sa inicijalima S.S. (1987.) iz Malog Prnjavora, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična djela: šumske krađe, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je saopćeno iz MUPRS-a, prijavljeni su u maju i junu ove godine u Tisovcu, u općini Doboj, u šumi kojom gazduje istoimeno dobojsko preduzeće, posjekli i otuđili bukova i grabova stabla čime su pričinili materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 2.423,83 KM.

Prilikom izvršenja drugog krivičnog djela šumske krađe, navedene osobe su zatečene na mjestu izvršenja krivičnog djela i, uz prisustvo lugara, izvršeno je izuzimanje otuđenog drveta.

Narednih dana Z.G. i njegov sin Z.G. upućivali su lugaru prijetnje po život i tijelo.

Pretresom kuće i drugih pratećih objekata koje zajednički koriste Z.G., Z.G. i D.G. pronađeno je i izuzeto vojno oružje, municija. Oduzeta je puška, 115 komada metaka različitog kalibra i druga vojna oprema, doboš, okvir, tromblonski nastavak i cijev, fišeklije i kutije za ručnu bombu.