BiH
314

Otac Dženana Memića: Ovaj slučaj će završiti na sudu u Strazburu

Klix.ba
Muriz Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muriz Memić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je danas iz Tužilaštva KS saopćeno da je potvrđena optužnica protiv Ljube i Bekrije Seferovića i slučaju Dženana Memića, njegov otac Muris Memić rekao je kako nikada neće povjerovati u to da je njegovog sina usmrtilo vozilo kojim je upravljao Ljubo.

Ljubo Seferović optužen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivičnog djela neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, a Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Dženanov otac ističe kako nije zadovoljan i kako će se boriti da sazna istinu.

"Od početka vode krivu istragu. Tužiteljica optužuje svakoga samo ona nije kriva i kaže kako svako treba stajati iza svojih riječi. Ona bi trebala stajati iza svojih riječi kada je meni i advokatu Ifetu Feragetu pričala kako je to bilo naguravanje, tuča pa je eskaliralo i da ga nije htio ubiti. To je bilo kod nje u kancelariji 15. marta. Otkud sada saobraćajna nesreća? Na to ništa ne ukazuje. Ni povrede na Dženanu ni dokazi koje ja imam, a ne smijem reći Tužilaštvu KS jer su svaku moju izjavu namjerno upropastili", rekao je Memić za Klix.ba.

Vjeruje da mu je jedino preostalo da se "uzda u rad kantonalne skupštinske komisije", te da će ti ljudi istrajati.

"Ja samo tražim pravdu, ništa drugo. Odnosi između MUP-a KS i Tužilaštva KS neka se prebijaju negdje drugo, a ne na ovom slučaju. Oni su uzeli izjave od Roma koji su rekli da su sreli Ljubu udaljenog 100 metara, a 17 minuta je razlike na tom snimku između njih. Tražili su željeznu šipku, a sada se to nigdje ne spominje. Pobijaju nalaz dr. Žuje, ali meni ne trebaju njihovi nalazi. Vidio sam dijete jer smo ulazili dok je bio u komi. Niko me ne može ubijediti da ga je udario kombi koji je išao 45 km/h, a da nema druge povrede", kazao je Memić.

Dodao je kako ponašanje tužiteljice Dalide Burzić smatra neprofesionalnim, te je optužio sudske vještake Ševala Kovačevića i Seada Kreštalicu za korupciju.

"Danas je šest mjeseci od Dženanove dženaze i neprimjereno je da se tužiteljica smije dok govori o mrtvom čovjeku. Od MUP-a sam dva puta pismeno tražio zapisnik sa uviđaja i nisu mi ga dali. Tek kada je pokrenut disciplinski postupak protiv policijskog službenika, onda su me zvali. Sad mi ne treba. Oni mene ne mogu slomiti, ja stati neću. Ovo će završiti na sudu u Strazburu", poručio je Memić.