Veliki skup 7. jula
42

Otac Davor tvrdi: Nalazi pokazali da krv Davida Dragičevića nije pozitivna na narkotike

Piše: M. N.
Otac Davida Dragičevića Davor angažovao je advokatski tim koji mu pomaže da otkrije istinu o stradanju svoga sina. Na skupu koji se održava svaki dan na Trgu Krajine u Banjoj Luci kazao je kako je dobio medicinsku dokumentaciju u kojoj se vidi da David nije bio pozitivan na narkotike, kako se to tvrdilo u prvim izvještajima.

"David Dragičević u krvi nema narkotika. To smo svi znali, tvrdim da od 31. januara 1997. godine, kada se rodio, dijete nije uzelo tabletu u usta. Konzumirao je marihuanu. Što se tiče hemikalija nikada ništa. Šta ćemo sada sa konferencijom od 26. marta 2018. godine? Svi koji ste bili na toj konferenciji niste saučesnici, već ubice", rekao je otac Davor.

Ranije je kazao kako su dobili i fotografije obdukcije Željka Karana te da su one posvijetljene i montirane, slabo se na njima šta vidi. Na njima je, kako kaže, šlic otkopčan, a gaća, koje su ključni dokaz ubistva, nema.

"Otmica, silovanje, masakriranje, mučenje. Na kraju je položen u kanalizaciju 24. u ranim jutarnjim satima. Želim da sutra, prekosutra tužilaštvo izađe s kvalifikacijom djela. Nije mi bitno je li ubistvo ili će biti obustavljena istraga. Znamo šta je bilo s Davidom, samo čekamo da čujemo nadležne institucije šta će reći", kazao je.

Ranije je izjavio kako je David volio život i da nikada ne bi izvršio suicid te da je imao planove za oca, majku, sestru i braću.

Toksikološki nalaz urađen je u Beogradu i navodno dostavljen Okružnom tužilaštvu Banja Luka.

U međuvremenu je najavljen i veliki skup podrške pod nazivom "Pravda za Davida", koji će biti održan 7. jula u 19 sati.

"Pokažimo da smo ljudi, pokažimo da istina i pravda za nas nisu samo riječi, pokažimo da želimo živjeti život dostojan čovjeka! Kažimo ne tiraniji! Kažimo ne maltretiranju i ugnjetavanju! Kažimo ne zlikovcima i ubicama! Ustanimo zajedno u borbi! U borbi i za našu i za njihovu djecu! Molimo vas, mirno i dostojanstveno, mi nismo zločinci i kriminalci, samo ljudska bića kojima je dosta tlačenja! Pravda za Davida! Pravda za svu našu djecu", navodi se u pozivu na skup.

Skupovi podrške "Pravda za Davida" održani su širom regije i Evrope.