Izvještaj odbora
7

Otac Davida Dragičevića apelovalo na poslanike NSRS: Dignite ruke ako vam je stalo do nas

Piše: M. N.
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Na Trgu Krajine u Banjoj Luci večeras je održan 84. skup za Davida Dragičevića s kojeg su okupljeni građani Banje Luke i Davidov otac Davor poručili kako neće odustati i da idu do kraja, za svu djecu.

Davor je okupljenima kazao kako zločinci i ubice nemaju vjeru i naciju već samo zlotvore, sotone i demone.

"Umislili su da je ovo njihova privatna država, da smo mi njihove ovce za klanje. E pa nismo, mi smo ljudi. Prošla su tri mjeseca otkako sam te sine posljednji put živog poljubio. Sljedeći put sam te poljubio na stolu mrtvog, a potom kad su te izvadili iz hladnjače. U grob neću dok ne istjeram pravdu za tebe i ostalu djecu", kazao je otac.

Pozvao je sve građane da se okupe na istom trgu 7. jula kada će biti održan skup za svu djecu, te apelovao da svi budu mirni i dostojanstveni kao do sada. Također, apelovao je na poslanike Narodne skupštine Republike Srpske koji se u utorak 19. juna izjašnjavaju o izvještaju Anketnog odbora, da dignu ruke.

"I od pozicije i opozicije očekujem da dignu ruke ako vam je stalo do ove države, ako vam je stalo do nas. Da se zna ko su zločinci, ako su ubice. Ovdje nema možda, ni suzdržanih. Ovdje ima ili crno ili bijelo i istina i pravda", poručio je Davor.

Skupovi podrške za otkrivanje istine o smrti Davida Dragičevića održavaju se širom BiH, regije, ali i Evrope. O ovom slučaju su pisali i strani mediji.Davor Dragičevićč tvrdi da mu je sin mučki ubije i bačen u kanalizaciju, dok je u prvim izvještajima policije rečeno kako se David prvobitno potukao, opljačkao kuću, a da je potom sam upao u potok i ugušio se. Njegovo tijelo pronađeno na ušću u rijeku Vrbas.