KS
0

Osumnjičeni za ubistvo V. Puljića mora biti ponovno uhvaćen

FENA
Vlada Kantona Sarajevo uime građana Sarajeva poziva sve nadležne Zapadnohercegovačkog kantona, Federacije i države BiH da poduzmu sve kako bi osumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo, što prije bio uhvaćen i priveden pravdi.

Od njih se očekuje i da ustanove odgovornost svih koji su dozvolili da Oliver Knezović, osumnjičeni za to teško krivično djelo, pobjegne iz službenih prostorija.

Jedino tako će se javnosti poslati poruka da su svi nadležni spremni otkriti punu istinu o događanju u Širokom Brijegu i ubistvu Vedrana Puljića, saopćila je Vlada Kantona Sarajevo.

Iz ove institucije upućen je poziv svima uključenima u ta događanja i istrage da kroz svoje izjave i saopćenja ne daju neprovjerene informacije i na taj način dezavuiraju javnost.

Vlada Kantona Sarajevo uputila je porodici ubijenog Vedrana Puljića izraze najdublje sućuti, a građanima Sarajeva poručila da će dati svoju podršku i pomoć nadležnima u istrazi ubistva Vedrana Puljića i ostalih tragičnih dešavanja u Širokom Brijegu.