Bijeg iz zatvora
0

Osumnjičeni za pomaganje Sejfoviću predat Tužilaštvu KS

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je u nadležnost muškaraca inicijala S. B. koji se dovodi u vezu s bijegom Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu.

Riječ je o osobi koju su u Kiseljaku uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS).

Osoba je zadržana na ispitivanju u periodu od 24 sata, a nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o daljim mjerama.

Iz Tužilaštva KS potvrđeno nam je da je uhapšena osoba osumnjičena za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.

Podsjećamo, Sejfović je pobjegao u nedjelju oko 14 sati, a nedugo nakon toga u sarajevskom naselju Ciglane pronađen je motocikl koji je koristio prilikom bijega.

Do sada je uhapšeno 11 osoba za koje se sumnja da su Sejfoviću pomagale u protuzakonitom izlasku iz KPZ Sarajevo, među njima su čuvari KPZ-a i medicinski tehničar.

Policija je u blizini Visokog pronašla kolibu u kojoj se krio Sejfović, a snage sigurnosti detaljno pretražuju područje između sela Grajani i Tušnjići kod Visokog zbog sumnje da se na tom području krije trenutno najtraženiji bjegunac u BiH.

Sejfović je bio optužen za pokušaj ubistva Davora Milića 2009., za oštećenje tuđe stvari 2013., te za pljačku Raiffeisen banke u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.