{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osumnjičeni Gazdić od suda traži drugog branioca

F
26.9.2011. u 18:06
0
0
Osumnjičeni Gazdić od suda traži drugog branioca
0
Osumnjičeni Gazdić od suda traži drugog branioca
Jasko Gazdić, osumnjičeni za zločin u Foči, zatražio je od Suda BiH da razriješi braniteljku po službenoj dužnosti jer smatra da nije dovoljno angažirana u njegovom predmetu, prenosi BIRN - Justice Report.
“Nije me posjetila od 13. jula. Tada mi je rekla da na papiru napišem šta se dešavalo i da će doći poslije odmora, ali evo već dva i po mjeseca nije se angažirala da me uputi”, obrazložio je Gazdić na ročištu.

Braniteljka Zumreta Akagić Bavčić kazala je da je zatečena zahtjevom njenog branjenika, s kojim je imala “dobru komunikaciju”, te da je čekala da dobije više dokumentacije od Tužilaštva kako bi detaljno mogla razgovarati sa osumnjičenim.

“Dva ili tri puta sam kontaktirala tužioca i on mi je rekao da još nisu saslušani svjedoci i da čeka da dobiju zaštitne mjere od Suda. Tek sam 23. septembra dobila od Suda rješenje kojim se odobravaju mjere zaštite”, objasnila je braniteljka.

Sudija Darko Samardžić rekao je da Sud može razriješiti branioca po službenoj dužnosti ukoliko utvrdi da ne postoji dovoljna saradnja, te da će Gazdićev zahtjev biti naknadno razmotren.

“Bez prejudiciranja odluke, vi ćete dobiti spisak branilaca po službenoj dužnosti da se izjasnite kojeg biste drugog branioca eventualno izabrali”, rekao je sudija.

Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv Gazdića zbog sumnje da je 1992. i početkom 1993. godine silovao žene bošnjačke nacionalnosti.

Gazdić se u pritvoru nalazi od 21. aprila 2011. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: