Akcija "Lim 2"
0

Osumnjičene dilere droge pripadnici FUP-a predali u Tužilaštvo u Sarajevu

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Službenici Federalne uprave policije (FUP) od jutros u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predaju osobe, ukupno njih 14, koje su jučer uhapšene u akciji "Lim 2".
Uhapšeni se terete da su se od augusta 2019. godine na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona bavili proizvodnjom i trgovinom marihuane, amfetamina, heroina i kokaina.

"Od 19 osumnjičenih koji su uhapšeni jučer u akciji 'Lim 2', njih 14 je predato u nadležnost Tužilaštva KS. Oni će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuća tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kako nezvanično saznajemo, zaplijenjena je veća količina droge na 24 lokacije.

Tačna količina će biti poznata nakon što se sabere sve što je pronađeno. Na samo jednoj lokaciji kod Konjica su u zemlji pronađena dva kilograma kanabisa, a na drugoj jedan kilogram amfetamina.

Akcija "Lim 2", današnja akcija FUP-a, je nastavak akcije "Lim" koja je prije godinu izvedena na području Sarajeva kada su uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno blizu 25 kilograma droge.