Granična policija BiH
0

Osujećeno krijumčarenje cigareta i droge

FENA
Granična policija BiH, jedinice Gorica, spriječila je krijumčarenje 1.690 šteka cigareta i privremeno oduzela 27 stabljika marihuane.

Cigarete i marihuana su oduzeti jutros oko 9 sati u mjestu Drinovci po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom, kada je izvršen pretres porodične kuće, pratećih objekata i zemljišta bh. državljanina N. G., rođenog 1967. godine u Imotskom.

Prilikom pretresa, službenici Jedinice granične policije Gorica, Jedinice za podršku i kontrolu Bosansko Grahovo i tima Policijske uprave Grude otkrili su dva zasada od ukupno 27 zeljastih biljaka koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu marihuanu.

O događaju je obaviješten tužitelj Zapadnohercegovačkog kantona, a nakon uviđaja obavljenog uz pomoć policije iz Gruda nađena marihuana je privremeno oduzeta.

Policija Jedinice granične policije Gorica jutros je oko 8 sati u mjestu Klobuk na putnoj komunikaciji Klobuk - Vojnići spriječila krijumčarenje 1.690 šteka različitih vrsta cigareta vrijednih oko 47.000 KM.

Otkriveno je vozilo "opel" stranih registarskih oznaka iz kojeg je izlazio muškarac, a onda pokušao pobjeći kad je ugledao policiju. Spriječen je u bjekstvu 300 metara od mjesta na kojem je uočen.

Utvrđeno je da je to državljanin Hrvatske I. B. iz Donjih Vinjana koji kod sebe nije imao lične dokumente.

U otkrivanju krijumčarenih cigareta doprinos su dali i službenici policije iz Imotskog i Vrgorca (Hrvatska).