{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Osuđujemo predizborni inženjering NS radom za boljitak"

F
9.10.2008. u 13:54
0
2
"Osuđujemo predizborni inženjering NS radom za boljitak"
0
"Osuđujemo predizborni inženjering NS radom za boljitak"
Općinski odbor HDZ-a BiH Livnonajoštrije osuđuje predizborni inženjering Narodne stranke radom za boljitak, koja je preko svojih agenata na terenu kupovala glasove glasača po cijeni od 100 maraka i ovim nezakonitim činom prekršila odredbe kaznenog zakona Federacije BiH, članak 195, u kojem stoji da će se onaj tko se služi podmićivanjem i tako utječe na birača kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 3 godine, stoji u saopćenju iz spomenutog odbora.
"Tijekom predizborne kampanje upoznali smo javnost i pozvali nadležne institucije da provedu navedenih malverzacija. Budući da nemamo informacija da su se mjerodavne institucije uključile u istragu ovog kaznenog djela, ponovno ih pozivamo da u interesu zaštite cjelokupnog društva i demokratskog sustava provedu istragu i tako pošalju jasnu poruku da podmićivanje ne smije i ne može biti sredstvo dolaska do cilja.

Općinski odbor HDZ-a BiH Livno spreman je pregovarati sa svim političkim strankama koje su na korektan i zakonit način došli do svojih izbornih rezultata, ali neće pregovarati s onima koji su kupovinom glasova došli do svog izbornog rezultata i na taj način bacili ljagu i diskreditirali sve pojedince i stranke koje sudjeluju u političkom životu kako na razini općine tako i na višim razinama vlasti.

Stoga, pozivamo sve stranke koje su sudjelovale na općinskim izborima da nam se pridruže u osudi ovakvog krajnje nekorektnog političkog natjecanja s ciljem zaštite vladavine prava i tajnosti glasovanja", stoji u saopćenju iz livanjskoga HDZ-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: