SDU BiH
0

Osuđivanje svake pomisli na mogućnost skraćivanja optužnice Karadžiću

FENA
Socijaldemokratska unija (SDU) BiH osuđuje i svaku pomisao na mogućnost skraćivanja optužnice monstrumu s Durmitora, vjerujući ipak da Haški tribunal neće iznevjeriti istinu i pravdu već dosljedno aplicirati genocid kao stvarnu kategoriju realiziranu u najvećem dijelu BiH, navodi se u saopćenju generalnog sekratara SDU-a Esada Medoševića povodom informacija o mogućem skraćivanju optužnice protiv Radovana Karadžića.

Dodaje se da se nevjerovatnim čine iz "nekih" krugova "puštene" informacije o mogućem skraćivanju optužnice protiv monstruma Karadžića, kreatora planetarnog zločina u BiH i arhitekte zločinačke tvorevine - RS. Ističe se da je u njegovom okrilju uspostavljen sistem zločina i pod dirigentskom palicom monstruma Karadžića ubijeno više od 300.000 hiljada ljudi, nedužnih civila, žena i djece, protjerano zauvijek sa svojih ognjišta više od milion ljudi, silovano na hiljade žena, majki i djevojčica, de fakto učinjen genocid, urbicid, kulturocid širom BiH .

Istovremeno, navodi se u saopćenju, nevjerovatnim zvuče i izjave Miroslava Lajčaka da suđenje Karadžiću treba odvojiti od ustavnog uređenja i da je demagogija ukidanje tvorevine RS.

"Definitivno, Lajčak je maltene u ulozi portparola Milorada Dodika, očito nije adekvatno procijenio vrijeme davanja takvih izjava niti detreminirajuću terminologiju, a posebno nije još adekvatno percipirao ciljeve, obim i strukturu zločina i njihove trajne posljedice te činjenicu da su učinjeni upravo u okviru sistema RS koji je projektovao i kojim je rukovodio Radovan Karadžić", navodi se u saopćenju.