{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuđeni silovatelji maloljetnice u Živinicama

S
16.5.2011. u 13:46
0
1
Osuđeni silovatelji maloljetnice u Živinicama
0
Osuđeni silovatelji maloljetnice u Živinicama
Kantonalni sud u Tuzli
Za spolni odnos sa maloljetnom nemoćnom djevojkom u Živinicama, krivično djelo koje je od 2. do 4. decembra izvršilo devet optuženih, Kantonalni sud Tuzla izrekao je kazne zatvora u visini od jedne do do tri godine.
Selmiru Čelebiću Sud je izrekao kaznu u trajanju od tri godine zatvora, Sabahudinu Maziću dvije godine i jedan mjesec, Arminu Ibriševiću jednu godinu i sedam mjeseci, Asimu Ferhatbegoviću jednu godinu i deset mjeseci, Aldinu Beširoviću jednu godinu i sedam mjeseci za pomenuto krivično djelo počinjeno u sticaju sa drugim krivičnim djelima, navodi se u saopštenju.

Kazne zatvora u trajanju od jedne godine za krivično djelo spolni odnošaj s nemoćnom osobom su izrečene i Eldaru Klopiću, Jasminu Fejziću, Besimu Huriću i Ernesu Rahmanoviću, dok je u odnosu na Mirzu Nišića, koji nije priznao krivicu da je počinio ovo krivično djelo, razdvojen krivični postupak.

Kantonalni sud Tuzla je donio Rješenje kojim su optuženi Čelebić, Ferhatbegović, Beširović, Klopić, Mazić i Ibrišević pušteni iz pritvora uz obrazloženje da su im izrečene kazne zatvora ispod pet godina, te da su na glavnom pretresu priznali krivicu.

Tužilaštvo je izjavilo žalbu na odluku Suda o ukidanju pritvora za optužene, a nakon zaprimanja pismenog otpravka presude će se razmotriti izjavljivanje žalbe na odluku o krivično-pravnoj sankciji.

Podsjećamo da se spomenuta devetorka optužnicom teretila da su u periodu od 2. do 4. decembra 2010. godine u privatnoj kući u Živinicama imali seksualne odnose sa maloljetnom djevojkom, koja je zaostala u psihičkom razvoju, pri tome i prije toga joj dajući da uživa alkohol i opojnu drogu marihuanu, time je dovodeći u stanje nemoćnosti u kojem nije bila sposobna da se suprotstavi u njihovoj namjeri da s njom imaju seksualne odnose.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: