|

Osuda prijetnji upućenih Raffiju Gregorianu

Osuda prijetnji upućenih Raffiju Gregorianu
0
F
FENA
19.12.2008. u 15:27
19
komentara
0

dijeljenja
Osuda prijetnji upućenih Raffiju Gregorianu
Vlada Sjedinjenih Američkih Država osuđuje prijetnje upućene prvom zamjeniku visokog predstavnika Raffiju Gregorianu, američkom diplomati u službi u OHR-u, saopćeno je danas iz Ambasade SAD-a u BiH.
S obzirom na to da vlada SAD-a sve ovakve prijetnje smatra ozbiljnim, poduzete su istražne radnje i u vezi s ovom prijetnjom. Prema prvim pokazateljima, pismo je poslao pojedinac koji se predstavlja kao grupa i koji nema nikakvih mogućnosti da ispuni svoje odvratne prijetnje.

Uz to, radi se o osobi koja nema sredstava da nekome drugom plati izvršenje gnusnog akta navedenog u pismu.

U svom posljednjem kominikeu, Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira izrazio je duboku zabrinutost zbog destruktivne retorike koju koriste političari u Bosni i Hercegovini.

- Nažalost, u posljednjih nekoliko mjeseci provodi se užasna kampanja protiv američkih diplomata kojom se oni lažno nastoje prikazati kao "progonitelji" određenih osoba ili institucija. Atmosfera kreirana ovom kampanjom ima potencijal da prijetnje, bez obzira na to koliko isprazne, pretvori u opasne akcije, kaže se u saopćenju.

Vlada SAD-a poziva sve da odustanu i da se suzdrže od retorike kojom se pokušavaju demonizirati zvaničnici vlade SAD-a, ili zvaničnici međunarodne zajednice.

Ambasada SAD-a u Sarajevu cijeni izuzetnu saradnju lokalnih vlasti na ovom slučaju, navodi se.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...