Društvo novinara BiH
0

Osuda napada Muje Beganovića na novinare i snimatelja

FENA
Foto: FTV
Foto: FTV
Društvo novinara Bosne i Hercegovine najoštrije je osudilo napad na Elviru Cerić, novinarku BHRT-a, i Enesu Hrustanović, novinarku RTV-a FBiH, te na snimatelja Hasana Arnautovića iz Bihaća koji je počinio Mujo Beganović, zastupnik stranke a-SDA, kada je nadomak zgrade kantonalne skupštine u Bihaću nasrnuo na njih automobilom.

U današnjem saopćenju za javnost Društvo novinara BiH traži od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona da istraži ovaj slučaj te da novinare ali i sve građane zaštiti od nasilja i ataka pojedinaca.

"Kolege novinari samo su radili svoj posao, ali to ne ide u prilog pojedincima koji smatraju da su im zastupnički mandati osigurali pravo da se na najprimitivniji način razračunavaju s ljudima koji ukazuju na njihove megalomanske kriminalne apetite", navodi u današnjem saopćenju za javnost ova novinarska asocijacija.

Napadač Mujo Beganović poznatiji je kao Mujo Letva jer je svojevremeno gađao letvom u glavu aktuelnog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića.