{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuda divljanja u Širokom Brijegu

F
5.10.2009. u 13:05
0
16
Osuda divljanja u Širokom Brijegu
0
Osuda divljanja u Širokom Brijegu
HDZ 1990 najoštrije osuđuje nasilničko ponašanje navijačkih skupina nogometnih klubova u Širokom Brijegu i žali zbog tragičnih događaja, stoji u saopćenju iz ove stranke.
Istovremeno, iz HDZ-a 1990 zahtijevaju od sigurnosnih službi da ispitaju sve okolnosti, pronađu sve odgovorne, organizatore i sudionike, i izvještaj predaju tužilaštvu te s njim upoznaju javnost.

Krajnje je vrijeme da se ovaj problem navijačkog nasilja na stadionima i oko njih širom BiH tretira kao nasilje svakog drugog građanina i u medijima i na sudovima jer činjenica da je neko navijač nekoga kluba nikome ne smije i ne može biti olakotna okolnost.

Divljanje tzv. navijača, a zapravo huligana kojima i nije cilj sportsko navijanje već neredi, razbijanja i tučnjave, opasno već ugrožavaju i onako narušenu sigurnosnu situaciju u BiH. Odgovornost je na svim državnim institucijama da se odlučno pozabave, svaka u sklopu svojih ovlasti, ovim društvenim problemom, a i sportski klubovi snose odgovornost za ponašanje svojih navijačkih skupina.

Ako državne institucije, preko odgovarajuće zakonske regulative i represivnim djelovanjem, ne mogu spriječiti nasilje vezano za sport, onda nema više ni razloga za postojanje sportskih natjecanja, stoji na kraju saopćenja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: