|

Oštra rasprava u Narodnoj skupštini RS-a uz pozdrav "Merhaba, asker"

Oštra rasprava u Narodnoj skupštini RS-a uz pozdrav "Merhaba, asker"
19
F
FENA
12.6.2019. u 12:09
45
komentara
19

dijeljenja
Oštra rasprava u Narodnoj skupštini RS-a uz pozdrav "Merhaba, asker" Foto: M.D./Klix.ba
Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS) nastavljena je danas oštrom raspravom između poslanika Nebojše Vukanovića, koji djeluje u Klubu SDS-a, i predsjednika entitetskog parlamenta Nedeljka Čubrilovića.
Burna rasprava je počela nakon što je Vukanović, u nastavku rasprave o Prijedlogu zakona o podsticajima u privredi RS po hitnom postupku, rekao da je danas u Nevesinju za 80 domaćinstava, među kojima i majci djeteta s posebnim potrebama, isključena struja, na šta je Čubrilović regirao da to nije tema ove tačke.

Nakon što je poslanicima SNSD-a i ovaj put na početku rasprave uputio pozdrav "Merhaba, asker!", Vukanović je reagirao riječima da plaća ima veze i s ovim zakonom, ali ga je Čubrilović prekinuo.

Uslijedile su oštre optužbe i teške riječi, o tome ko je nevaspitan, ko se ne ponaša se u skadu s skupštinskim poslovnikom, ko ima 10 stanova i nema osjećaj za "obične ljude"...

Na momente je rasprava bila gotovo pred mjeru isključenja sa sjednice, ali je Vukanoviću "samo" oduzeta riječ.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić pozvao je da se postigne dogovor o ponašanju poslanika kako se ne bi dolazilo u ovakve situacije, koja se na kraju smirila.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...