PDP
0

Ostavka direktora IRB-a je "odraz raspada politike SNSD-a"

FENA
Brane Stupar
Brane Stupar
Partija demokratskog progresa (PDP) ocijenila je danas da ostavka direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske „predstavlja odraz raspada politike vladajućeg SNSD-a“.

U saopćenju stranka navodi da to što već drugi direktor u kratkom roku podnosi ostavku na čelno mjesto te finansijske institucije, i redovno bez objašnjenja, predstavlja „bježanje od odgovornosti i spašavanje vlastite kože od očiglednog i snažnog političkog pritiska“.

PDP pita da li „serijske“ ostavke direktora Investiciono-razvojne banke RS-a imaju veze s “nedavno dodijeljenim kreditima po rodbinskoj osnovi ili su više u pitanju krediti koje tek treba dodijeliti po partijsko-političkoj liniji“.

Nakon osam mjeseci provedenih na funkciji, Brane Stupar, direktor Investiciono-razvojne banke RS-a, podnio je ostavku na tu funkciju kako bi se, kako je rekao, posvetio izazovnijem poslu van javnog sektora.

Odbacio je navode da je ostavku podnio zbog političkih pritisaka i njegovog navodnog odbijanja da kao direktor IRB-a podrži dokapitalizaciju Bobar banke iz Bijeljine.