{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ostaju mjere štednje u ZDK

F
28.9.2012. u 13:57
0
0
Ostaju mjere štednje u ZDK
0
Ostaju mjere štednje u ZDK
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je utvrdila Plan novčanih tokova budžeta ZDK-a za naredni mjesec.
Odlukom su precizno pobrojane vrste plaćanja koje će se odobriti, prema ranije utvrđenim kriterijima. I dalje je na snazi obaveza svih onih koji se finansiraju iz budžeta ZDK-a da ne mogu stvarati obaveze, odnosno rashode i opterećenja budžetskih pozicija, ako oni nisu dio odobrenog Plana.

Iz resora Ministarstva privrede, Vlada je donijela Odluku o dodjeli koncesije za istraživanje i eksploataciju olova, cinka i barita na tri ležišta u općini Vareš prvirednom društvu "MM Project" Kreševo koje je inače u postupku privatizacije kupilo Rudnik željezne rude Vareš.

Na prijedlog ovog ministarstva odobreno je i 5.000 KM inovatoru Kenanu Musaefendiću iz Maglaja za realizaciju patenta "aksijalni višestepeni turbinski uređaj".

Uz ovo, odobreno je i 3.000 KM Institutu za privredni inžinjering Zenica za organizaciju naučne konferencije "Razvoj poslovanja 2012." koja će biti održana 9. novembra u Zenici. Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u svrhu obilježavanja "Dječije nedjelje" za projekte općina, ustanova socijalne i dječije zaštite, nevladinih organizacija kojima će se ova manifestacija obilježiti dodijeljeno je 70.000 KM.

Ovo ministarstvo predložilo je, a Vlada usvojila više projekata kojima se stimulira održivi povratak na području ZDK-a.

Općini Olovo za sufinansiranje prijevoza učenika iz povratničkih naselja odobreno je 10.000 KM, Općini Žepče za javnu rasvjetu u MZ Želeća je 13.500 kao i sufinansiranje u iznosu od 21.917 KM projekta AgroMap Network – "podizanje konkurentnosti podsektora ljekovitog i aromatičnog bilja".

Na području općine Kakanj u svrhu održivog povratka odobrena su dva projeka i to 1.000 KM za postavljanje zaštitne ograde na rijeci Trstionici u zaseoku Podbjelavići- Brežani i 5.000 za izgradnju doma kulture u selu Bjelavići. Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada je dala saglasnost na finansiranje studijskog programa Arapski jezik i književnost na Islamskom pedagoškom fakultetu, koji će prvu generaciju studenata primiti akademske 2012./2013. godine. Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, Organizaciji RVI „Zavidovići 92“ odobreno je 7.000 KM za registraciju radnje, nabavku materijala i rad ortopedske radnje.

Franjevačkom samostanu Kraljeva Sutjeska odobreno je 9.000 KM za konzervatorske radove na arheološkim lokalitetima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: