BiH
132

Osobe s poteškoćama u razvoju u Zenici dobile svoj park

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Kamberovića Polju u Zenici danas je svečano otvoren park za osobe sa poteškoćama u razvoju.

Investitor izgradnje igrališta su Kantonalno udruženje roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa "Dlan" Zenica i Općina Zenica. Na svečanom otvorenju predsjednik Udruženja "Dlan", Selvedin Dedić, zahvalio se svima koji su pomogli realizaciju projekta.

"Kako kažu, ko priča manje radi, ali mi više radimo. Želim da se zahvalim donatorima, organizaciji Muslim Aid, premijeru Zeničko-dobojskog kantona Munibu Huseinagiću i svima koju su nam dali podršku u realizaciji ovog projekta", kazao je Dedić.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Huseinagić pozvao je sve ljude da pomognu Udruženju "Dlan" i njihovim članovima.

"Mi moramo voditi računa o ovoj djeci, ne smijemo pustiti da samo roditelji o njima brinu. Mi smo to prepoznali i podržali smo projekt Udruženja 'Dlan'. Pozivam sve koji su u mogućnosti da pomognu ovim ljudima da olakšaju život svojoj djeci", kazao je Huseinagić.

Donator izgradnje igrališta je Muslim Aid Sarajevo, a Općina Zenica je ustupila zemljište.

Direktorica Organizacije Muslim Aid Sarajevo, Edina Šehić, istakla je da im je veliko zadovoljstvo predstavljalo učešće u ovom projektu.

"Ovo je tek početak naše saradnje i sarađivat ćemo i u narednom periodu, a sve u cilju sprovođenja inkluzije i da svi budemo zajedno bez predrasuda", izjavila je Šehić.

Puštanjem bijelih golubova svečano je otvoreno ovo igralište.