BiH
0

Osoba uhapšena u toku istrage pljačke Reiffeisen banke

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Banjalučka policija lišila je slobode osobu iz Banje Luke u toku operativnog rada na identifikovanju i pronalasku izvršilaca pljačke oko 1,5 miliona KM iz vozila Reiffeisen banke u centru Banje Luke, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Četiri maskirane osobe su jučer u 17.25 sati izvršile krivično djelo razbojništvo nad trojicom radnika Agencije za osiguranje "Alarm vest", u krugu Reiffeisen banke u ulici Vase Pelagića u Banjoj Luci.

Pripadnici osiguranja su specijalnim vozilom za transport novca tzv. "blindom" u pratnji automobila "seat ibiza" u krug Reiffeisen banke u Banjoj Luci dovezli i parkirali automobile s namjerom da istovare novac u trezor banke.

U momentu kada su otvorili kasu blindiranog automobila, dotrčala su četiri maskirana napadača, naoružana automatskim puškama i radnike "Alarm vesta" prisili da legnu na asfalt, nakon čega su ih razoružali i njihove pištolje odbacili preko ograde.

Potom su otuđili pet vreća s novcem i pobjegli u obližnju ulicu Kralja Alfonsa XIII, gdje ih je u crnom "audiju" čekao saučesnik, koji ih je odvezao ka Manjači (okolina Banje Luke).

Pripadnici CJB Banja Luka su u potjeri za izvršiocima ubrzo u zaseoku Ruževići, nedaleko od Bronzanog Majdana, kraj Banje Luke, pronašli zapaljeni "audi" u kojem su nađene tri automatske puške i dio izgorjelog novca.

Prema podacima nadležnih u "Rajfajzen banci", izvršioci su odnijeli oko 1,5 miliona KM.

Potraga za izvršiocima još traje.