{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovne i srednje škole u KS dobile detektore metala

F
27.8.2014. u 17:01
291
60
Osnovne i srednje škole u KS dobile detektore metala
291
Predstavnicima osnovnih i srednjih škola s područja Kantona Sarajevo danas su uručeni ručni metal detektori i jedna metal detektorska vrata u sklopu aktivnosti MUPKS-a na implementaciji Akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prijestupništva i rad s maloljetnicima u sukobu sa zakonom 2014-2016.
Ministar unutrašnjih poslova KS-a Nermin Pećanac izjavio je da je oprema uručena za 12 osnovnih i 11 srednjih škola koje je odabralo Ministarstvo za obrazovanje, kulturu i mlade KS-a, a da je sredstva osigurao MUPKS-a.

On je dodao da će i ostale škole u Kantonu Sarajevo dobiti detektore u ovoj i narednoj godini, kao i da je MUPKS-a u sklopu Akcionog plana otvorio pet soba, po jednu u svakoj policijskoj upravi, za rad s maloljetnim prijestupnicima i njihovim žrtvama po standardima Evropske unije.

"U prvih šest mjeseci maloljetničko prijestupništvo je u opadanju u odnosu na isti period 2012. i 2013. i nadam se da će ova oprema doprinijeti da ono bude još više smanjeno", istakao je Pećanac.

Nastavnik u Željezničkom školskom centru Sarajevo Halil Paćariz rekao je da s uvođenjem ove opreme očekuje smanjenje maloljetničkog prijestupništva, te da će ona imati i psihološki efekat na one koji su do sada donosili i skrivali nedozvoljena sredstva.

Pripadnici MUPKS-a danas su i obučili predstavnike osnovnih i srednjih škola za korištenje metal detektora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: