Pale
0

Osnovna škola "Srbija" gradi se po planu

SRNA
Načelnik opštine Pale Slobodan Savić izjavio je Srni da izgradnja Osnovne škole "Srbija", za koju je Vlada Republike Srpske izdvojila 3.500.000 KM, teče dobro i da će radovi biti završeni prije predviđenog roka.

Naglasivši da Opština nema sredstava za vanjsko uređenje i prilazne puteve školi, Savić je rekao da je dobio obećanje ministra finansija RS Aleksandra Džombića i ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića da će opština dobiti saglasnost Vlade RS za kredit u iznosu od tri miliona KM.

"Milion KM bi uložili u vanjsko uređenje i prilazne puteve, što bi u svakom slučaju bila naša pomoć da zajedničkim sredstvima Vlade i Opštine zvršimo školu i poboljšamo uslove rada za naše učenike", rekao je načelnik opštine Pale.

On je dodao da je opština, kao inicijator izgradnje, otkupila zemljište, platila rentu i izradila projektnu dokumentaciju.

Savić je izrazio nadu da će i Srbija ubrzo doznačiti svoj dio sredstava u iznosu od tri miliona KM za izgradnju fiskulturne sale i nabavku opreme, kako bi nova škola dobila pravo lice na radost djece, nastavnika i roditelja.

Radove na školi, koji su počeli u septembru prošle godine, izvodi firma "Građenje" sa Pala.

Osnovnu školu "Pale" trenutno pohađa oko 1 800 učenika u četiri smjene.