{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovna škola "Puračić" nakon 133 godine dobila čistu vodu

4.7.2017. u 13:28
0
8
Osnovna škola "Puračić" nakon 133 godine dobila čistu vodu
0
Osnovna škola "Puračić" nakon 133 godine dobila čistu vodu
Društveno odgovorni projekat Merkur BH osiguranja za razvoj zdravog životnog stila djece pod nazivom ''U zdravoj školi zdrava djeca“ je u fazi uspješne finalizacije. Četiri pobjedničke škole sa dodijeljenim fondom od 18.000 KM aktivno rade na implementaciji projekata koji će unaprijediti kvalitet boravak u školama 3000 mališana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
OŠ Puračić iz Puračića je nagradu od 5.000 KM upotrijebila za nabavku filtera za pročišćavanje vode, i tako riješila problem nečiste vode koji je pratio generacije učenika i nastavnika. Napokon će školski ruksaci 460 mališana iz ove škole biti lakši, jer neće morati nositi flaširanu vodu i vlažne maramice u svojim torbama.

"Ugradili smo filtere za vodu u glavnoj i dvije podružne škole, čime smo riješili decenijski problem vode za piće u našoj školi. Naša škola je nakon 133 godine, po prvi put dobila ispravan bakteriološki nalaz vode", naglasila je Rasima Smailović, direktorica OŠ Puračić iz Puračića.Projekat Merkur BH Osiguranja i angažman na rješavanju problema vode u školi Puračić, direktno je pokrenuo pozitivne inicijative sa drugih strana – škola je dobila podršku općinskog načelnika i dodatne donacije, te su i dvije podružne škole Devatak i Tabaci dobile filtere za vodu.

''Izuzetno smo sretni što je naš projekat potakao i druge da razmišljaju u duhu društveno odgovornog djelovanja i pomognu školama poput ove. Ovo je jedan korak u ispunjenju naše korporativne misije, a to je da promoviramo kulturu zdravog življenja i zdravstvene prevencije. Mislimo da je građenje te svijesti posebno važno kod najmlađih, zato je ovaj projekat osmišljen na način da su učenici bili aktivno uključeni - zajedno sa nastavnicima su radili na razradi ideja i sada učestvuju u realizaciji. Naš projekat je proizveo jednu pravu malu revoluciju ishrane i zdravih navika u školama, jer su mnoge škole, osim pobjedničke četiri, odlučile da ostanu aktivne i realiziraju svoje projekte u svojim sredinama", istakao je Borislav Doder, izvršni direktor Merkur BH osiguranja.

U toku je realizacija projekata u OŠ "Cazin II", "Sveti Sava" u Istočnom Sarajevu te u osnovnoj školi "Ivana fra Frane Jukića" iz Usore koje su također osvojile nagrade u projektu "U zdravoj školi zdrava djeca".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: