{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osnovan Inicijativni odbor Globalnog pokreta BiH

F
9.2.2010. u 15:50
0
4
Osnovan Inicijativni odbor Globalnog pokreta BiH
0
Osnovan Inicijativni odbor Globalnog pokreta BiH
Inicijativni odbor Globalnog pokreta Bosne i Hercegovine (GPBiH) osnovan je početkom februara radi konsolidacije globalne mreže aktivizma intelektualaca i u nastojanju da se kroz aktivan općekoristan društveni angažman kreiraju novi putevi perspektive za bh. društvo i njene građane ma gdje bili nastanjeni.
U saopćenju za javnost navodi se da GPBiH proklamuje otvorenost za sve pojedince dobre volje i konstruktivne organizacije sa spremnošću da djeluju organizirano i programski u globalnim svjetskim okvirima, za dobrobit države BiH, njenih naroda i građana, kroz afirmaciju tradicionalnih multietničkih i multikulturoloških pozitivnih vrijednosti i univerzalnih civilizacijskih tekovina, na principima uzorite demokratske prakse.

"Princip da se svrsishodna praksa utemeljuje na pragmatičnoj teoriji bit će u fokusu pažnje Inicijativnog odbora da bi se osigurali uvjeti za značajno programsko i organizaciono uvezivanje intelektualnih i kreativnih resursa i potencijala u matici i dijaspori, a radi ukupnog društvenog prosperiteta i stavljanja individualnih sposobnosti u funkciju općeg dobra", navodi se.

Predsjednik Inicijativnog odbora GPBiH je Ibrahim Osmanbašić (BiH), koordinator za Sjevernu Ameriku Emir Ramić (Kanada), koordinatorica za Australiju Senada Softić-Telalović (Australija), koordinator za Evropu Enes Abdić (Švicarska), a članovi su Enes Bešić (Njemačka), Nijaz Sofić (Australija) i Semir Đulić (USA).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: