BiH
0

Osnovan Forum mladih "Naše stranke" nazvan "Naši mladi"

Sarajevo-x.com
Mirna Ljubović
Mirna Ljubović
U prepunoj svečanoj dvorani Općine Centar održan je osnivački skup Foruma mladih "Naše stranke" pod imenom "Naši mladi".

Pred mnogoborojnim mladim članovima i simpatizerima Naše stranke govorili su Barbara Peleš Stroil, predsjednik stranke Bojan Bajić, te potpredsjednici Boris Divković i Danis Tanović.

Uz mnogo smijeha i opuštenu atmosferu, mladi KS-a su dokazali da je u Kantonu Sarajevo, među mladom populacijom, uveliko stasala želja i volja za promjenama, te da iste moraju inicirati upravo oni.

Uz pomoć komisije u sastavu: Vedran Grebo, Barbara Peleš Stroil, Lejla Sokolović i Sanela Osmanović, i mlade koji su imali mogućnost samokandidature za mjesto predsjednika i potpredsjednika za dijasporu, demokratskim glasanjem članova NS, između devet kandidiranih mladih osoba, na mjesto potpredsjednika "Naših mladih", foruma mladih "Naše stranke" za dijasporu Kantona Sarajevo, izabrana je Ilda Ređepović, na mjesto predsjednice "Naših mladih" Mirna Ljubović, te na mjesto potpredsjednice, kao drugi kandidat sa najvišim brojem glasova, izabrana je Merima Čorbo.

Cjelokupni događaj je obogaćen izvođenjem marša iz opere Carmen na trubi, a događaj je vodio novinar Aleksandar Hršum.