|

Osnovan bosanski Fond za pomoć žrtvama poplava u Maleziji

Osnovan bosanski Fond za pomoć žrtvama poplava u Maleziji
34
Klix.ba
31.12.2014. u 14:48
11
komentara
34

dijeljenja
Osnovan bosanski Fond za pomoć žrtvama poplava u Maleziji
Direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić, predsjednik ALUMNI - asocijacije bivših malezijskih studenata iz BiH Seid Alibegović i predsjednik "Dunia Malayu Dunia Islam“ (DMDI) Amer Bukvić potpisali su danas u Sarajevu memorandum o razumijevanju kojim se osniva Fond solidarnosti za pomoć žrtvama poplava u Maleziji.
Suosjećajući sa narodom Malezije koji je prethodnih dana suočen sa velikim poplavama, predsjednici i članovi ovih udruženja pokrenuli su akciju pomoći nastradalim u nepogodama.

"Kada su BiH ove godine zahvatile poplave narod Malezije poslao nam je pomoć na čemu smo im veoma zahvalni. Sada smo i mi tu za njih i želimo im olakšati u ovim teškim trenucima“, izjavio je Puljić.

"Kao malezijski studenti jedan od najznačajnijih dijelova naših života proveli smo u Maleziji. Osjećamo je dijelom nas samih. Stoga je ova nesreća koja ih je pogodila i naša i nastojimo pomoći koliko možemo“, kazao je Alibegović.

"Bosna i Hercegovina i Malezija imaju duboke prijateljske veze. Narod Malezije je pomagao bosanskom stanovništvu u nekoliko navrata kada su majske poplave odnijele domove desetina bh. građana. Počeli smo sa sakupljanjem novca i pomoći, i ovaj gest je znak pažnje bh. naroda napaćenim stanovnicima Malezije. Na ovaj način želimo im poručiti da su u našim srcima i da mislimo na njih“, izjavio je prilikom potpisivanja memoranduma Bukvić.

Bosanski fond solidarnosti za pomoć žrtvama poplava u Maleziji poziva sve građane u Bosni i Hercegovini da daju svoj doprinos i u skladu sa svojim mogućnostima uplate sredstva za pomoć na račun BH Alumni IIUM br. 141 001 0000 6865 37 otvoren u BBI banci sa naznakom „Za poplave u Maleziji“. BBI banka odriče se bilo kakvih naknada i troškova po ovom osnovu.
Nakon provedene akcije sva prikupljena sredstva će zvaničnim putem biti upućena ugroženom stanovništvu Malezije.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...