BiH
34

Osnovan bosanski Fond za pomoć žrtvama poplava u Maleziji

Klix.ba
Direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić, predsjednik ALUMNI - asocijacije bivših malezijskih studenata iz BiH Seid Alibegović i predsjednik "Dunia Malayu Dunia Islam“ (DMDI) Amer Bukvić potpisali su danas u Sarajevu memorandum o razumijevanju kojim se osniva Fond solidarnosti za pomoć žrtvama poplava u Maleziji.

Suosjećajući sa narodom Malezije koji je prethodnih dana suočen sa velikim poplavama, predsjednici i članovi ovih udruženja pokrenuli su akciju pomoći nastradalim u nepogodama.

"Kada su BiH ove godine zahvatile poplave narod Malezije poslao nam je pomoć na čemu smo im veoma zahvalni. Sada smo i mi tu za njih i želimo im olakšati u ovim teškim trenucima“, izjavio je Puljić.

"Kao malezijski studenti jedan od najznačajnijih dijelova naših života proveli smo u Maleziji. Osjećamo je dijelom nas samih. Stoga je ova nesreća koja ih je pogodila i naša i nastojimo pomoći koliko možemo“, kazao je Alibegović.

"Bosna i Hercegovina i Malezija imaju duboke prijateljske veze. Narod Malezije je pomagao bosanskom stanovništvu u nekoliko navrata kada su majske poplave odnijele domove desetina bh. građana. Počeli smo sa sakupljanjem novca i pomoći, i ovaj gest je znak pažnje bh. naroda napaćenim stanovnicima Malezije. Na ovaj način želimo im poručiti da su u našim srcima i da mislimo na njih“, izjavio je prilikom potpisivanja memoranduma Bukvić.

Bosanski fond solidarnosti za pomoć žrtvama poplava u Maleziji poziva sve građane u Bosni i Hercegovini da daju svoj doprinos i u skladu sa svojim mogućnostima uplate sredstva za pomoć na račun BH Alumni IIUM br. 141 001 0000 6865 37 otvoren u BBI banci sa naznakom „Za poplave u Maleziji“. BBI banka odriče se bilo kakvih naknada i troškova po ovom osnovu. Nakon provedene akcije sva prikupljena sredstva će zvaničnim putem biti upućena ugroženom stanovništvu Malezije.