Platforma za progres
2.9k

Osnivačka skupština stranke Mirsada Hadžikadića: Odredit ćemo državne ciljeve za narednih 150 godina

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Na Dan obnove državnosti Bosne i Hercegovine u sali Doma mladih u Sarajevu održana je osnivačka skupština novoosnovane političke organizacije Platforma za progres Mirsada Hadžikadića.

Oko 1.200 prisutnih glasalo je za programske dokumente i organe Platforme za progres. Prvi put u političkom životu Bosne i Hercegovine u elektronskom glasanju učestvovali su i članovi Platforme iz iseljeništva. Za predsjednika Platforme za progres izabran je Mirsad Hadžikadić, a za potpredsjednicu Aleksandra Marjanović.

"Ne može se graditi ni zajednica ni život na iskorištavanju drugih, na sebičnosti, na kriminalu, na nepotizmu, na podobnosti, na pohlepi, na neznanju. Mi moramo graditi zajednicu svih nas, zajednicu u kojoj ni mržnja ni tolerancija nisu cilj, nego je cilj suživot, razgovor, dogovor. Naše vođe ne vode državu da bi nama bilo dobro. Oni je grade po svojoj mjeri, a ne po našoj, za svoj interes, a ne za naš. Slušam ih ovih dana na privatnim medijima i kanalima takozvanog javnog servisa", rekao je predsjednik Platforme za progres.

On je naglasio kako današnji političari jedno govore, drugo rade, a treće misle te da koriste prividnu demokratiju da bi postali despoti i diktatori dok se istovremeno javno deklarišu kao multietničke i prograđanske vođe.

"Oni govore o principima dok stvaraju koalicije sa bilo kim ko bi ih doveo do vlasti. Ali, vjerujte mi, neće ni oni dugo. Mi ne možemo više sjediti i čekati da nam drugi kroje sudbinu. Vrijeme je da mi sami odredimo svoj, bosanskohercegovački državni program i ciljeve za našu domovinu za idućih 150 godina", rekao je između ostalog Hadžikadić koji je iskoristio priliku i građanima Bih čestitao Dan državnosti.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su, pored ostalih, Stjepan Kljujić i Elmedin Konaković.