Zbog pomoći mladima
80

Osnivačica Jericho Fondacije Joanna Shields dobila Zahvalnicu Grada Sarajeva

S. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
U utorak 14. maja u Sarajevu u Vijećnici održana je posebna noć za Jericho Fondaciju i za osnivačicu Fondacije - Joannu Shields koja je primila Zahvalnicu Grada Sarajeva.

Zahvalnicu je dobila zbog decenijske pomoći mladim ljudima, studentima širom Bosne i Hercegovine koji nažalost nisu u mogućnosti da obezbijede visoko obrazovanje.

Cilj ove večeri je bio da okupljene zvanice, razne kompanije i biznisi, proslave 24 godine rada Fondacije, slaveći uspjeh Joanne Shields.

Pored toga, zvanice su imale mogućnost da se upoznaju sa radom Jericho Fondacije i inspirišu sa njihovom misijom - da pomognu mladim generacijama u Bosni i Hercegovini, kroz direktne donacije ili partnerstva te pružanju praksi za studente.

Pored direktne finansijske pomoći u vidu holističke stipendije, Jericho Fondacija pomaže u profesionalnom i personalnom usavršavanju studenata kroz mentorstvo, seminare o liderstvu i pružanju praksi u Americi i Bosni i Hercegovini.

"Vjerujemo da će se i u budućnosti što veći broj ljudi odazvati ovim humanim aktivnostima Jericho Fondacije te svojim doprinosom obezbijediti još veći broj stipendija za naše mlade studente", poručili su iz fondacije.