{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osniva se JU Direkcija regionalnih cesta TK

F
15.7.2013. u 14:58
0
3
Osniva se JU Direkcija regionalnih cesta TK
0
Osniva se JU Direkcija regionalnih cesta TK
Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas na sjednici Nacrt zakona o osnivanju javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, a kojeg je predložilo Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK.
Ovim zakonom osniva se Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, uređuje njen status i pravni položaj, djelatnost i finansiranje, te regulira upravljanje i rukovođenje, vršenje nadzora i druga pitanja vezana za rad Direkcije.

- Akti koje će donijeti novoformirana javna ustanova ne predviđa nova upošljavanja, ona će nastaviti raditi s ovim kapacitetima u okviru raspoloživih finansijskih sredstava - pojasnio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Senaid Hadžić na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade.

Kazao je da je Direkcija cesta dosad funkcionirala u okviru Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, te su u skladu sa federalnim zakonom imali obavezu da kantonalnu direkciju cesta reorganiziraju na način da ona funkcionira kao samostalna organizacija, odnosno javna ustanova.

U svom radu ova institucija će upravljati, graditi, rekonstruisati, održavati i baviti se zaštitom regionalnih cesta na području TK.

Istaknuto je da Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona očekuje da će i dalje imati dobru suradnju sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: