Čestitke savezu
56

Osmanović: U našim mladim plivačima i ranije smo vidjeli velike talente

FENA
(Foto: FENA)
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović čestitao je Plivačkom savezu Bosne i Hercegovine na uspješnoj organizaciji 47. balkanskog juniorskog prvenstva u Sarajevu a mladim bh. plivačima na dobrim rezultatima.

Na ovom takmičenju mladi bh. plivači i plivačice osvojili su 11 medalja, ekipno četvrto mjesto u konkurenciji juniorki, te šesto u ukupnom poretku.

"Želim da kao resorni ministar zahvalim PSBiH i našim sportistima. I prije smo u njima vidjeli velike talente. Država želi da bude suport, da im pomogne, onoliko koliko može, da pomogne njihovim roditeljima koji zaista dosta ulažu svojih sredstava, truda, nastojeći da nadoknade ono što država nije u kapacitetu da isfinansira", kazao je Osmanović, koji je danas ugostio predstavnike Saveza.

Generalni sekretar PSBiH Azur Kuduzović kazao je da su u PSBiH ponosni na rezultate ostvarene na Balkanijadi.

"Naši mladi plivači i plivačice su potvrdili rezultate koje su ostvarili prošle godine u Sofiji. Izuzetno smo ponosni na postignute rezultate. Želim da na ovaj način podijelimo našu radost s ljudima koji su nas podržali", kazao je Kuduzović.

Najuspješnija bh. takmičara na Balkanijadi Emina Pašukan kazala je da je ponosna na organizaciju "koja je bila na svjetskom nivou".

"Na Balkanijadi sam osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara prsno, dva srebra na 50 i 100 m prsno, te bronzu u štafeti 4x100 m mješovito. Izuzetno sam ponosna jer je to bio prvi put da naša ženska ekipa osvoji neku značajniju medalju", kazala je Pašukan.

Ministarstvo civilnih poslova BiH u 2017. godine pomoglo je rad Plivačkog saveza BiH sa 40.000 KM.