{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmančević: "Nema nikakvih daljih aktivnosti"

S
29.7.2009. u 18:27
0
6
Osmančević: "Nema nikakvih daljih aktivnosti"
0
Osmančević: "Nema nikakvih daljih aktivnosti"
Predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske (RS) Dževad Osmančević smatra da Vijeće nema nikakvih daljih aktivnosti nakon današnje sjednice Kluba Bošnjaka na kojoj nisu razmatrani akti koje je usvojila Narodna skupština RS. ''Zvanično nisu pokrenuta pitanja zaštite vitalnog nacionalnog interesa i Klub Bošnjaka se nije izjasnio o dokumentima koje je usvojila Narodna skupština RS'', rekao je Osmančević danas novinarima u Banjaluci, nakon završetka sjednice Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS. Osmančević je rekao da Klub Bošnjaka nije razmatrao akte parlamenta RS i da smatra da nisu stvorene pretpostavke za objavljivanje tih akata u Službenom glasniku RS. "Svi koji tvrde drugačije treba da se pozovu na one članove Ustava RS i poslovnika koji govore drugačije", istakao je Osmančević. Osmančević je rekao da je "vrlo diskutabilno pitanje" da li će Klub Bošnjaka u septembru razmatrati rebalans budžeta RS za ovu godinu, ističući da "postoji potreba za još nekim rebalansima, u skladu sa situacijom u kojoj se nalazi RS i BiH u cjelini". "Kada je riječ o rebalansu RS za 2009. godinu, Klub Bošnjaka danas ga nije razmatrao niti je potezao pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa", istakao je Osmančević. On je odbacio optužbe da Klub Bošnjaka neće da radi, navodeći da, naprotiv, taj klub "ubjedljivo najviše radi u cijelom Vijeću naroda RS".
''Krajnje je nekorektno optužiti samo Klub Bošnjaka za situaciju u kojoj smo se našli'', istakao je Osmančević, dodajući da su mnogi na vrijeme bili informisani o cijeloj ovoj sitauciji, ali da "nisu odradili svoj posao".

On je dodao da "ne stoje optužbe ni da ovaj klub nekoga ucjenjuje preko rebalansa budžeta RS ili MMF-a".

''Ovo su pitanja koja traže daleko veću odgovornost, ne samo Kluba Bošnjaka, već velikog broja političkih subjekata u RS'', rekao je Osmančević, zaključujući da u predstojećem vremenskom periodu Ustavni sud RS i OHR treba da daju svoje mišljenje o svemu ovom.

Klub Bošnjaka danas nije razmatrao akte koje je usvojila Narodna skupština RS, jer se nisu stekli uslovi da se procedure u vezi sa zaštitom vitalnog nacionalnog interesa provode na ustavan i zakonit način, budući da Ustavni sud RS nije uskladio član 52. svog poslovnika sa Ustavom RS, saopštio je predsjednik Kluba Edin Ramić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: