{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmančević: Komisija za simbole RS-a mora biti multietnička

F
24.1.2007. u 19:14
0
0
Osmančević: Komisija za simbole RS-a mora biti multietnička
0
Osmančević: Komisija za simbole RS-a mora biti multietnička
Predsjedavajući Vijeća naroda RS-a Dževad Osmančević izjavio je danas da je nophodno da stručnjaci, historičari i likovni umjetnici koji će biti angažirani u radu Komisije za utvrđivanje prijedloga rješenja u vezi s Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o promjeni simbola RS-a, grba i himne, budu iz reda sva tri naroda kako bi se izbjegle moguće primjedbe koji bi mogle ići u smjeru da se donose jednostrana rješenja ili vrši majorizacija.
Vijeće naroda RS-a je na današnjoj sjednici istaklo da nema razloga za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa kada je u pitanju skupštinska odluka o formiranju ove komisije, ali je upućena sugestija Skupštini RS-a da je Komisija preglomazna i da bi se njen sastav morao redukovati.

Predstavnici srpskog Kluba delegata Vijeća naroda RS-a imenovali su danas Stašu Košarca za člana Komisije za simble RS-a, koji je najavio konstruktivan doprinos u njenom radu.

Komisija za utvrđivanje prijedloga rješenja u vezi s Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o grbu i himni RS-a imenovana je na sjednici Narodne skupštine održanoj 11. januara.

Odlukom o osnivanju Komisije utvrđeno je da je njen zadatak da vodi čitav postupak pripreme i razmotri sva moguća rješenja u vezi s Odlukom Ustavnog suda BiH.

Komisija ima predsjednika i 27 članova, a predsjednik NSRS Igor Radojičić je po funkciji predsjednik Komisije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: