{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmančević-Čađo: Sigurnosna situacija zadovoljavajuća

F
15.1.2008. u 15:31
0
0
Osmančević-Čađo: Sigurnosna situacija zadovoljavajuća
0
Osmančević-Čađo: Sigurnosna situacija zadovoljavajuća
Predsjedavajući Vijeća ministara Republike Srpske Dževad Osmančević i ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo ocijenili su danas da je sigurnosna situacija u tom bh. entitetu zadovoljavajuća.
Na sastanku u Banjoj Luci je razgovarano o svim bitnim pitanjima za građane koje razmatra Vijeće naroda, a posebno oko sigurnosti i zaštite povratnika, njihove imovine, kao i vjerskih objekata i zaštite prava i sloboda.

Predsjedavajući Osmančević je na pres-konferenciji kazao da je zaštita vitalnog nacionalnog interesa veoma bitna, te predstavlja nešto što treba nadograđivati i na čemu treba jačati ukupan demokratski sistem u RS-u i BiH u cjelini.

Istaknuo da je razgovarano i o nacionalnoj izbalansiranosti u policiji RS-a, uz ocjenu da postoje značajni napretci na tom planu.

Ministar Čađo je rekao da je za MUPRS-a profesionalizam i odgovornost ključni reper odnosa policajaca prema građanima, podsjetivši i da provode projekt "Rad policije u zajednici", koji je i po pitanjima koje tretira i Vijeće naroda RS-a, dao određene rezultate.

-Iako je projekat još u fazi realizacije, već sada imamo zaokruženu njegovu primjenu u više od polovine centara javne sigurnosti, rekao je Čađo.

Razgovarano je i o pitanjima sigurnosne zaštite
rukovodstva Vijeća naroda RS-a, koji do sada nisu bili među čuvanim ličnostima, a Osmančević smatra da zbog digniteta te institucije to treba osigurati kroz zakonsku proceduru, ali bez velikih troškova za budžetske korisnike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: