{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanagić primljen u Rusku akademiju prirodnih nauka

F
30.5.2009. u 16:06
0
18
Osmanagić primljen u Rusku akademiju prirodnih nauka
0
Osmanagić primljen u Rusku akademiju prirodnih nauka
U Moskvi je 28. maja obavljena ceremonija prijema osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semira Osmanagića za inostranog člana Ruske akademije prirodnih nauka (RANS).
Ruska akademija prirodnih nauka je jedna od najuglednijih naučnih ustanova u svijetu. U svom članstvu ima više od deset nobelovaca, te najuglednije profesore i inžinjere iz Rusije, Evrope i Amerike u oblasti prirodnih i humanitarnih nauka. Među njima je i 300 vrhunskih pronalazača u različitim naučnim disciplinama.

Doktorski kandidat Semir Osmanagić primljen je u članstvo Akademije na osnovu otkrića bosanskih piramida i prahistorijskog tunelskog kompleksa u Visokom te dosljedne primjene multidisciplinarnih naučnih metoda u ovom geo-arheološkom projektu.

Naučni tim Ruske akademije prirodnih nauka obavio je detaljna geofizička, geohemijska i seizmička istraživanja na području Visokog, Vratnice i Zavidovića tokom 2007. i 2008. godine i o tome upoznao ruske akademike.

Ovo je veliko priznanje za dosadašnje napore svih istraživača i saradnika Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” te za Osmanagića osobno, koji je početkom 2009. primljen i u članstvo Aleksandrijskog društva arheologa, a 2006. izabran za prvog počasnog građanina grada Visoko.

Tokom boravka u Akademiji, Osmanagić je predložio anagažovanje multidisciplinarnog ruskog tima u Bosanskoj dolini piramida za 2010. godinu, saopćeno je iz Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: