{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanagić primljen u Rusku akademiju prirodnih nauka

F
30.5.2009. u 16:06
0
18
Osmanagić primljen u Rusku akademiju prirodnih nauka
0
Osmanagić primljen u Rusku akademiju prirodnih nauka
U Moskvi je 28. maja obavljena ceremonija prijema osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semira Osmanagića za inostranog člana Ruske akademije prirodnih nauka (RANS).
Ruska akademija prirodnih nauka je jedna od najuglednijih naučnih ustanova u svijetu. U svom članstvu ima više od deset nobelovaca, te najuglednije profesore i inžinjere iz Rusije, Evrope i Amerike u oblasti prirodnih i humanitarnih nauka. Među njima je i 300 vrhunskih pronalazača u različitim naučnim disciplinama.

Doktorski kandidat Semir Osmanagić primljen je u članstvo Akademije na osnovu otkrića bosanskih piramida i prahistorijskog tunelskog kompleksa u Visokom te dosljedne primjene multidisciplinarnih naučnih metoda u ovom geo-arheološkom projektu.

Naučni tim Ruske akademije prirodnih nauka obavio je detaljna geofizička, geohemijska i seizmička istraživanja na području Visokog, Vratnice i Zavidovića tokom 2007. i 2008. godine i o tome upoznao ruske akademike.

Ovo je veliko priznanje za dosadašnje napore svih istraživača i saradnika Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” te za Osmanagića osobno, koji je početkom 2009. primljen i u članstvo Aleksandrijskog društva arheologa, a 2006. izabran za prvog počasnog građanina grada Visoko.

Tokom boravka u Akademiji, Osmanagić je predložio anagažovanje multidisciplinarnog ruskog tima u Bosanskoj dolini piramida za 2010. godinu, saopćeno je iz Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: