{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanagić: Hipoteza o postojanju prvog piramidalnog kompleksa u Evropi polako se ostvaruje

F
6.12.2006. u 12:54
0
0
Osmanagić: Hipoteza o postojanju prvog piramidalnog kompleksa u Evropi polako se ostvaruje
0
Osmanagić: Hipoteza o postojanju prvog piramidalnog kompleksa u Evropi polako se ostvaruje
Rezultati geoarheološke kampanje koju smo uradili u proteklih godinu dana, govore da su zidovi Bosanske piramide Sunca građeni od betonskih blokova, terase piramide Mjeseca od blokova pješčara povezanih identičnim materijalom kao prethodna piramida, a cijeli kompleks povezan je podzemnim tunelima, izjavio je sinoć u Zenici Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".
Sve ovo dokazuje da se posljednja hipoteza o postojanju prvog piramidalnog kompleksa u Evropi polako ostvaruje, siguran je Osmanagić.

Osmanagić je sinoć na Fakultetu za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici gostovao na prezentaciji naučnih rezultata geoarheološke kampanje koju je Fondacija «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca» vodila tokom 2006. godine.

Prezentaciju su organizovali Rektorat Univerziteta u Zenici i Fondacija, a rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Sabahudin Ekinović i prorektor za naučnoistraživački rad prof.dr. Darko Petković, istakli su da će ova visokoškolska ustanova nastaviti saradnju s Fondacijom «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca».

Isto je tokom svog obraćanja potvrdio i Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Posjetioci prezentacije imali su priliku pogledati dokumentarni film «Međunarodna verifikacija projekta za 2006. godinu».

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: