Direktor OSA-e
288

Osman Mehmedagić komisiji Parlamenta BiH dostavio fakultetsku diplomu

A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić dostavio je danas Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA-e svoju fakultetsku diplomu.
Pored diplome Više upravne škole koju je završio prije rata, Mehmedagić je prema nezvaničnim saznanjima dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva koji je završio u periodu kada je bio na čelu OSA-e.

Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e na sjednici 17. juna je usvojila zaključak prema kojem je direktoru OSA-e dala rok od sedam dana da predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi.

Prema jednom od zaključaka, traži se od Izvršnog komiteta Vijeća ministara da dostavi mišljenje o tome da li trenutni direktor OSA-e ispunjava uslove da obavlja dužnost direktora imajući u vidu činjenicu da je Tužilaštvo BiH ovu komisiju izvijestilo o tome da je njegova diploma poništena, a što je objavljeno u Službenim novinama RS-a.

Mehmedagić je prisustvovao navedenoj sjednici te je rekao da ima dopis od državnog tužilaštva prema kojem se protiv njega ne vodi postupak.