Bio je čovjek s vizijom
0

Osma osnovna škola od danas nosi ime Amera Ćenanovića

FENA
Amer Ćenanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amer Ćenanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Osma osnovna škola Ilidža u kojoj je Amer Ćenanović, rano preminuli načelnik Općine Ilidža, bio njen prvi direktor. od danas nosi naziv Osma osnovna škola Amer Ćenanović.

Sinovi Amera Ćenanovića zvanično su otkrili ploču s novim nazivom škole.

Učenici škole su za mnogobrojene goste priredili prigodan program.

Direktorica Osme osnovne škole Amer Ćenanović Kadrija Vejselović istakla je da je Amer Ćenanović bio čovjek koji je život ispunio radom, napretkom i dobrotom, te da je posebnu podršku pružao učenicima ove škole i mladosti općine Ilidža.

"Gradio je škole, sportske dvorane, multimedijalne sale, igrališta, parkove. Bio je čovjek s vizijom", rekla je direktorica Vejselović.

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić naglasio je da je će Ilidža pamtiti Amera Ćenanovića kao čovjeka čija vjera u ljude nije prestajala ni u trenutcima kada je bilo najteže, čovjeka koji je imao strpljenja za svakoga da ga sasluša i pomogne koliko je mogao.

"To je čovjek za pamćenje , poštovan, poslu predan i ostao Ilidži odan, a mi obećavamo da ćemo nastaviti njegovim stopama", kazao je načelnik Memić.

Amer Ćenanović je na izborima, 2. oktobra 2004. prvi put izabran za načelnika Općine. Na izborima 4. oktobra 2008. godine, s 13.154 glasa, ponovo je izabran na funkciju prvog čovjeka Općine Ilidža.